E.ONFör ett hållbarare samhälle

Sällskap myser utomhus på kvällen på bord upplyst av ljusslinga.

Som Nordens största privata energibolag är E.ON med och driver den förändring som energimarknaden just nu genomgår. Bolagets mission är att producera och leverera 100 % förnybar energi.

The work we create

Art DirectionCopywritingDigital performanceFilm productionTech developmentUX

Person jobbar med dator som visar en landningssida på eon.se.
Penna ligger på ritning.

Ett samarbete över gränserna

Förändringsarbetet innebär, bland annat, nya krav på det digitala ekosystemet. Vi hjälper exempelvis till med att identifiera, producera och lansera nya digitala tjänster, med strategisk inriktning och med UX-design för förbättrade kundupplevelser. Vi bistår även med teknisk implementation, produktion av innehåll till sajten och kompetensförstärkning ute på plats hos E.ON.

Person sitter och jobbar med E.ON-sajten med en kaffekopp i handen.

Smartare digitala tjänster

E.ON:s digitala tjänster ger bolagets kunder möjlighet till enkel självservice. Det handlar exempelvis om att flytta elavtalet till en ny adress, att ändra betalningssätt eller helt enkelt att hålla koll på elförbrukningen. Tillsammans med E.ON gör vi UX-design av flödena genom tjänsterna, grafisk design, text och teknisk implementation.

Mobiltelefon som visar E.ONs solcellskalkyl, bild på hus med solceller i oskärpa i bakgrunden.

En solskenshistoria

eon.se/solceller hittas E.ON:s solcellskommunikation. Här är vi med och tar fram budskap, bildval och sidstruktur. Vi har också byggt den så kallade solcellskalkylen – en tjänst där användaren svarar på några enkla frågor om sitt hus, och sedan får en beräkning på hur mycket pengar som kan sparas via solceller på det egna taket.

Flyttklar på några minuter

För inte så länge sedan var det ett smärre projekt att vid en flytt avsluta sitt elavtal och styra upp ett nytt för den nya bostaden. Inte längre. Tillsammans med E.ON har vi tagit fram en tjänst där kunden enkelt kan flytta med elavtalet till sin nya bostad, på bara några minuter. Man kan även addera ett elavtal till exempelvis fritidshuset. Tjänsten har inte bara gett E.ONs kundtjänst möjligheten att hjälpa fler kunder utan även besparat E.ONs kunder tid och energi som de kan lägga på roligare saker. Inreda sitt nya hem, till exempel.

Två personer flyttar och bild på mobil med text
Gif som illustrerar innovationen Ectogrid. Spela video.

ectogrid™ – en energirevolution

Genom att koppla ihop byggnader med olika energibehov ser ectogrid™ till att restenergi kan användas på bästa sätt: överskottsvärmen från en byggnad utnyttjas istället i en annan. Denna potentiellt revolutionerande energiuppfinning presenteras i detalj på ectogrid.com – en webbplats vi designat, skrivit text till och byggt från grunden i WordPress.

Person sitter vid ett bord med en dator och en trycksak från E.ON.

På plats hos E.ON

Content managers, gränssnittutvecklare och UX-designers – det är några av de kompetenser vi hjälper till med, på plats i E.ON:s egna projektteam och lokaler.

Gif som visar hur Mitt E.ON fungerar. Spela video.

Så funkar det-filmer

För att öka användandet av de digitala tjänsterna producerar E.ON instruktionsfilmer av ’Så funkar det’-karaktär. Dessa visar bland annat hur inloggning med mobilt bankID fungerar och hur man kollar sin förbrukning och faktura på Mitt E.ON. Vi står för manus, storyboard och filmproduktion från ax till limpa.

Vill du veta mer? Kontakta mig.

Ann Gacek, Account Manager KAN. Porträtt.
Ann Gacek
Account Manager