DUXInnovating comfort since 1926

Spela video.

DUX grundades 1926 i Malmö av Efraim Ljung, då han lanserade sin första DUX-madrass. Fyra Ljungfamiljer senare, har DUX blivit ett globalt varumärke med 300 butiker i över 33 länder, som inte bara säljer sängar utan nu även möbler. Oavsett produkt, ligger fokus stadigt på komfort, livslängd, kvalitet och innovation.

DUX kom till oss för att få hjälp med att skapa en global sajtlösning med lokala adaptioner. Idag hjälper vi DUX att säkerställa Global Consistency genom alla kanaler, från webb till butik.

The work we create

AnalysisArt DirectionContent managementCopywritingTech developmentUX

Möbler och säng vid fönster.
Soffa, matta och bord stående vid fönster.

Global Consistency

33 länder, 20 olika språk, en gemensam plattform och tonalitet. Oavsett kanal eller land så ska varumärket upplevas på samma sätt. Och oavsett om en möbel säljs i New York eller i Tokyo, ska upplevelsen vara densamma. Samtidigt är det viktigt att den globala sajtlösningen ska ge utrymme för lokala justeringar, eftersom ländernas utbud skiljer sig åt. Även det visuella kan behöva justeras efter landets kultur, utan för den skull göra avkall på DUX Global Consistency.

Kreativt skapande av DUX möbler.

Källan till sanningen

Vi implementerade ett PIM-system (Product Information Management system) som hanterar all data som har med produkterna att göra. Bilder, texter och övrig information lades in i systemet InRiver, vilket säkerställer att alla kanaler kommunicerar detsamma om varje produkt. I dagsläget finns enbart en kanal; den globala sajten. Men grunden har lagts och i framtiden kan man enkelt kan addera fler kanaler och tjänster.

Upplevelsen i butik

Global Consistency gäller inte bara digitala kanaler utan även upplevelsen i butik. Med hjälp av designsprintar, intervjuer och användartester, tar vi fram lösningar på hur InStore-upplevelsen kan utvecklas och lira med övriga kanaler. Arbetet pågår för fullt och kommer att mynna ut i nya funktioner och upplevelser inom kort.

Det kommer mer

Parallellt med detta, hjälper vi DUX med att bygga en ny intern portal, som även den byggs inom ramen för den globala sajtlösningen. Vi hjälper även Hotel Duxiana med en ny sajt som lanseras i februari. Och mycket mer, som vi inte kan avslöja i dagsläget…

VILL DU VETA MER? Kontakta mig

Erik Oredsson
Project Manager