NIBEEnergilösningar i världsklass

NIBE höstkampanj - Come rise and shine Spela video.

NIBE drivs av en envis vilja att ge världen nya sätt att leva mer hållbart. Det anrika bolaget från Markaryd kombinerar sin starka innovationskraft med hårt arbete för att hela tiden överträffa sig själva i att skapa hållbara energilösningar i världsklass.

The work we create

Art DirectionBrand strategyCopywritingFilmRadioStill photosVisual design

Någon att lita på.
I alla väder.

Att köpa en ny värmepump är att göra en investering. I en tid präglad av oro och utmaningar var det därför viktigt att lyfta fram den långsiktighet och tradition som NIBE står för. Resultatet blev kampanjen I alla väder. Här fokuserade vi på att befästa NIBEs: plats som marknadsledare inom hållbara klimatlösningar genom att lyfta fram såväl företagets pålitlighet som de senaste produkterna i S-serien. Det tog bland annat form i fyra live actionfilmer där varumärkets egenskaper mänskliggjordes i små berättelser. Dessutom fick NIBE:s många återförsäljare runt om i landet skina, när vi tog fram ett stort antal personifierade versioner av en film som lyfter deras viktiga roll i NIBE:s framgångar.

Kollage med bilder från kampanjen.
Familj planterar växter tillsammans
En pojke som står framför NIBEs värmepump

Uppgradera hemkänslan med S-serien

För att marknadsföra S-serien, NIBE:s mest avancerade värmepumpar, tog vi fram ett kreativt koncept som sammanfattar allt som gör produkterna så bra: skönt inomhusklimat, enkelhet, wifi-uppkoppling, smarta tillbehör och hög byggkvalitet. Kampanjen Uppgradera hemkänslan innehåller live action-filmer och ett brett spann av enheter från sociala medier, instream, YouTube, radio, print till displayannonser.

Bild på en person som justerar temperaturen på en värmepump.
En familj som fikar i skogen Spela video.

En ny väg framåt för NIBE

Vi hjälpte NIBE arbeta ut en ny kommunikationsstrategi och varumärkesplattform för att säkerställa att de når rätt målgrupper med rätt budskap. Vi har även lanserat en gemensam europeisk strategi så att alla marknader har en solid strategi att luta sig på i sin lokala marknadsföring, samtidigt som varumärket och kommunikationen följer samma röda tråd internationellt.

NIBEs nya grafiska profil

En helt ny look

Sedan hösten 2021 har NIBE ett nytt utseende i sin kommunikation. Vi hjälpte dem att utveckla en helt ny och fräsch visuell identitet, med en ny färgpalett, nytt typsnitt, nya ikoner, designelement och guidelines för bilder, foto och film. Allt finns samlat i NIBE:s grafiska manual som gäller för hela koncernen.

Att visualisera tekniken

För att visa tekniken och detaljerna i NIBE:s produkter skapar vi 3D-visualiseringar, både i video och stillbild. Denna film togs fram i samband med produktlanseringen av S2125. 

VILL DU VETA MER? Kontakta mig.

Anna Aronica Lindgren, Project Manager på KAN. Porträtt.
Anna Aronica Lindgren
Project Manager