Orrefors och KostaBodaVärldsledande glastillverkare

En ljusstake i glas

Orrefors och KostaBoda är två ikoniska svenska varumärken. Sedan hundratals år tillbaks har nyskapande, djärva men ändå tillgängliga glasobjekt för både vardag och fest tillverkats i de småländska skogarna. Idag är glas från Orrefors och KostaBoda berömda och beundrade i hela världen.

The work we create

Art DirectionCopywritingFilmFilm productionVisual design

Ett champagneglas
Två vinglas och en skål med oliver

Hitta koncepten

Första delen av vårt uppdrag var att ta fram koncept och kommunikationsidéer för olika produktserier. Arbetet pågår, men här är några av de första resultaten.

En ikonisk vas i brunt glas

Bevara känslan med Squeeze

I samband med att vasen Squeeze lanserades i rökbrunt glas skapades kommunikationskonceptet ”Bevara känslan”. Grundtanken var enkel: Den ömhetsbetygelse som en blombukett innebär bevaras i vasen.

 

 

Alla hjärtans dag-tävling

Konceptet levandegörs via film, och den första filmen agerade underlag till en alla hjärtans dag-tävling på Instagram. Användarna gavs chansen att vinna en Squeeze och ett års blomsterprenumeration från Blomverket till sin älsklingsperson. Fem vinnare utsågs.

Carat – för alla sinnen

Med sin icke-traditionella slipning och sitt särpräglade uttryck talar glasserien Carat till alla sinnen – på ett alldeles eget sätt. Det tog vi fasta på, exempelvis i så kallade cinemagraphs där foto och rörlig bild kombineras.

 

 

Vill du veta mer? Kontakta gärna mig.

Ann Gacek, Account Manager KAN. Porträtt.
Ann Gacek
Account Manager