CastellumArbetsplatser att längta till

Som ett av Nordens största börsnoterade fastighetsbolag, utvecklar Castellum flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Genom innovation, kompetens och närhet till sina kunder, skapar de framgångsrika och hållbara arbetsplatser i nordiska tillväxtregioner.

The work we create

Content managementTech developmentUXWebsite

Systemintegrationer och ny funktionalitet 

Castellum kom till oss med en önskan om en framtidssäkrad och användarvänlig webbplats, som effektivt stödjer hela kundresan och förenklar det interna arbetet för såväl uthyrare som redaktörer. Resultatet? En av Sveriges första webbplatser byggd i den kraftfulla webbutvecklingsplattformen Optimizely 12.  

Lösningen är integrerad med andra viktiga system, bland annat för Castellums finansiella data och kommunikation, och för lokal- och fastighetsinformation. Vi har också implementerat ny funktionalitet så att Castellums hyresgäster kan ta del av energidata, hyreskontrakt, lokala nyheter och annan information för deras egna lokaler. Arbetssättet kan väl närmast beskrivas som semiagilt, med arbetet uppdelat i tre arbetsflöden: innehåll, fokusområden och agil utveckling.  

Effektiv content management 

För att effektivisera innehållsarbetet skapade vi strukturerade arbetsprocesser i ett digitalt projektledningsverktyg. På så sätt kunde våra content managers samarbeta med Castellum på ett överskådligt sätt med sidstruktur, innehållsbriefer och översättningar. 

Vattenfallsbaserade fokusområden

Genom att sätta upp fokusområden kunde vårt team tillsammans med Castellum djupdyka i olika avgränsade delar under en period på ett par veckor i taget. Vi tog fram UX- och designskisser, genomförde användartester och skapade funktionsbeskrivningar. I vissa fall implementerade vi även ett första proof of concept för att verifiera och testa hypoteser och tekniska förutsättningar.

Agil utveckling

I utvecklingsprocessen arbetade vi enligt det agila ramverket scrum med sprintar, event och artefakter. Att arbeta på det här flexibla sättet var en stor fördel, då vi hela tiden kunde utvärdera och förbättra tillsammans med Castellum. Gränssnittsutvecklare och systemutvecklare, UX-designer och grafiska designer, innehållsstrateger, content managers, testare och scrum master. Alla bidrog de med sin spetskompetens.

Ett hållbart samarbete

Med sin nya sajtlösning möter Castellum behoven hos sina tre största målgrupper: investerare, lokalsökande och hyresgäster. Genom att kombinera sajtlösningen och tillhörande designsystem med ett modernt tekniskt ramverk, säkerställer vi sömlös optimering och vidareutveckling. En hållbar webbplats för ett hållbart fastighetsbolag helt enkelt.

 

 

 

Att bygga en helt ny sajt från grunden är ingen enkel sak. Än mindre att bygga tre samtidigt, på tre olika språk – med tusentals sidor, data från sex-sju olika system och mängder av interna informationskällor. KAN:s kompetenta och engagerade team har tryggt väglett oss genom hela processen, och hjälpt oss att ständigt hålla fokus på besökarnas behov.”

Linda Hammarberg

Digital Manager, Castellum

VILL DU VETA MER? Kontakta mig

Erik Oredsson
Project Manager