Oväntade effekter av cykling

Kvinna som kopplar av i soffa.

De flesta vet mycket väl vilka positiva effekter cykling har. Men ganska få cyklar till jobbet. Varför det? Kanske för att det finns så många praktiska och emotionella hinder som väger tyngre än de positiva effekterna. Svett. Hjälmfrissa. Horisontalregn. Barn. Ren och skär lättja. You name it.

Därför beslöt vi oss för att fokusera på oväntade positiva effekter i vår kampanj för att övertyga fler att använda de nya cykelvägar som byggs mellan städer och byar runt om i Skåne.

Till exempel ruset du känner (när lyckohormoner rusar runt i kroppen). Den gigantiska glass du kan köpa (med pengar du sparat på bensin). Egentiden du får (för att du slipper köra till gymmet). Eller det aldrig tidigare upplevda tålamodet som du plötsligt känner för dina barn (hormoner, igen)?

Utöver väldigt lokala kampanjer på sociala medier, kommer hushåll nära cykelvägarna få broschyrer i brevlådan med praktiska lösningar på ursäkter att inte cykla. Det kommer även hänga affischer utomhus och – ibland – ordnas event för att fira. För cykling är definitivt värt att fira, eller hur?

 

 

Vill du veta mer? Kontakta mig.

Malin Scholander, Account Manager. Porträtt.
Malin Scholander
Account Manager