Nå dina affärsmål med KAN-konsulterRent a friend från KAN

Under devisen Rent a friend hyr vi på KAN ut konsulter inom digital kommunikation. Begreppet har sin grund i det vi brukar kalla Working with friends. Det innebär att vi ser våra kunder som vänner – sådana där vänner som man gärna jobbar ihop med för att nå deras mål, och som man har kul med längs vägen. Ett bra exempel är det där en trio content managers ryckte ut när E.ON behövde hjälp.

KAN-trio stärkte upp vid peak

Under fjolåret stod E.ON inför utmaningen att migrera stora mängder content-sidor på eon.se och eon.dk till en ny version av CMS-systemet AEM. Allt närmare deadline och med stort behov av resurser vände de sig till KAN. Tre personer från vårt content-team tog med sig pick, pack och favoritkaffekoppar och flyttade in i E.ON:s lokaler.

Johanna Holmberg har lång erfarenhet av att arbeta i olika CMS-verktyg och har med åren specialiserat sig inom just AEM. Tillsammans med erfarna kollegorna Mikael Rådh och Hanna Virdhall valdes hon ut för att hjälpa E.ON att komma i mål med projektet på utsatt tid.

– E.ON:s sajter innehåller hundratals sidor och att migrera så många sidor från en AEM-version till en annan är minst sagt tidskrävande. Mycket av innehållet skulle ta plats i nya block som inte fanns i den tidigare versionen, så vi fick lov att bygga många sidor från grunden. Det gjorde att vi inte enbart var operativa utan fick möjligheten att, tillsammans E.ON-teamet, arbeta fram en strategi och struktur för sidbyggandet, säger Johanna.

Flexibel kompetensförsörjning

Själva poängen med vårt Rent a friend-erbjudande är att det ska passa dig som kund. Utifrån dina behov tar vi tillsammans fram en kravprofil. Sen matchar vi den mot våra specialister. Därefter kommer vi överens om upplägget – behöver du ha konsulten på heltid eller deltid, på distans eller tillsammans med dig och ditt team i era lokaler? Du bestämmer.

Johanna, Mikaels och Hannas uppdrag hos E.ON sträckte sig över tio veckor.

– Vi jobbade heltid och det var sagt från början att vi skulle vara på plats åtminstone tre dagar i veckan, men vi kom in så bra i gänget så vi var där nästan varje dag. Vi hade dagliga avstämningar med teamet och det blev enklare att jobba mitt i verksamheten än på distans. Dessutom var det himla trevligt. När Micke fyllde år fixade E.ON-gänget ett fint firande med färska bullar, bara en sån sak!

Working with friends, var det ja …

Utifrånperspektivet bidrar till affären

Förutom att en konsult kan avlasta under perioder när trycket är högt eller en särskild kompetens behövs, finns det ytterligare fördelar för ditt företag med att ta in extern expertis. Med nya ögon i verksamheten kan invanda processer och arbetssätt förbättras, något som annars är lätt att bli hemmablind inför i den egna organisationen. Johanna Holmberg igen:

– Det finns helt klart mycket att tjäna på det här upplägget. Som byrå arbetar vi ju brett med kunder i olika branscher, det du ser och lär dig i ett samarbete kan ofta bidra till att lösa utmaningar i ett annat, trots att kärnverksamheterna skiljer sig åt.

5 fördelar med att hyra en KAN-konsult

  • Du väljer mellan mer än 130 specialister inom 10 områden 
  • Du säkrar kompetensbehovet, för stunden eller på lång sikt 
  • Du använder din konsult på heltid eller deltid 
  • Du får hjälp av specialister med utifrånperspektiv 
  • Du behöver inte anställa för att fylla temporära resursbehov 

Alla tre stod för utmärkta insatser hos oss. Utöver att de bidrog med energi och engagemang i arbetet hade vi stor nytta av kunskapen inom AEM som de både använde och delade med sig av till hela teamet. Mycket värdefullt.

Helena Ohlsson, projektledare E.ON

Vilken spetskompetens behöver du?

Läs mer om alla våra kompetenser och vad vi erbjuder.

Vill du veta mer? Kontakta mig.

Ann Gacek
Account Manager