Svensk MäklarstatistikFärsk bostadsstatistik för hela landet

En husknut framför en blå himmel

Svensk Mäklarstatistik gör vad namnet så tydligt förklarar – samlar statistik från mäklare och tillhandahåller den senaste statistiken om bostadsmarknaden. Här finns siffror samlade från nästan alla mäklare i Sverige. Mycket information – presenterat på ett tydligt och modernt sätt. Svensk Mäklarstatistik kom till oss med en önskan om en modern och responsiv webbplats med mer attraktivt och tydligt presenterad statistik.

The work we create

Tech developmentVisual designWebsite

Redesign, tekniska lösningar och löpande förvaltning

För att tydligare definiera de behov som fanns, började vi projektet med en effektkartläggning. Det resulterade i beslut om ny design, nya tekniska funktioner, utveckling och löpande förvaltning av en modernare och responsiv webbplats.

Mäklarens arbetsverktyg och journalistens pålitliga källa

Här hittar köpare, säljare och mäklare bra insikter och journalister har en trovärdig källa vid nyhetsrapportering. Varje månad rapporterar mäklare i Sverige in sin kontraktsdata som sedan kontrolleras och presenteras för privatpersoner, byggbolag, banker och många fler.

En modern webbplats med tydligare statistik

Att tillhandahålla aktuell och samlad prisstatistik av bostäder i nästan hela landet innebär enorma mängder data som samlas in och olika filtreringar resulterar i en stor mängd utfall. Det krävde ett väl genomtänkt flöde med logisk struktur och snyggt presenterat innehåll.

Ett nära och givande samarbete

Projektet resulterade i en väldigt snabb webbplats där responsiva grafer och tabeller, en viktig importeringsfunktion samt en tydlig struktur och attraktiv layout skapar en helhet. Men det är inte allt.

Det nära samarbetet med täta kontakter, många samtal och flera avstämningsmöten bidrog också till fler spännande idéer, förbättrade lösningar och en ännu tydligare presentation av bostadsmarknaden. Och självklart till att vi hade kul!

Vill du veta mer? Kontakta mig

Fredrik Colling, Regional Manager Sthlm
Fredrik Colling
Regional Manager Sthlm