Malmö stadMångfald, möten och möjligheter

Panoramabild på Turning Torso och Västra hamnen.

Malmö stad har nära 26 000 anställda i olika verksamheter där de möter Malmöborna varje dag. Deras ansvar är att ge god service av hög kvalitet till Malmös alla invånare.

The work we create

Art DirectionCopywritingTech developmentUser experience

Gif som visar hur det ser ut i tjänsten Digiteket.

Digiteket: bibliotekens guide i den digitala djungeln

Malmö Stad kom till KAN med uppdraget att öka bibliotekariernas digitala kompetens. Vi skapade Digiteket, en webbplattform för digitalt lärande genom gamification, där bibliotekarier över hela landet kan samarbeta. Digiteket är skalbart, har ett enkelt redaktörsgränssnitt för att publicera innehåll och följer självklart alla tillgänglighetskrav.

Kollage med trycksaker och en tygkasse gjorda för Digiteket.

Live-lansering

Digiteket sjösattes i en livesändning på YouTube ledd av författaren Johanna Koljonen och bjöd på flera gäster, inte minst Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman. Plattformen premiärvisades och bibliotekarier kunde registrera sig. Vid konferensens slut hade fler än 350 bibliotekarier skaffat ett konto och börjat bekanta sig med Digiteket.

Pedagog Malmö: rösten för Malmös skolpersonal

För Malmö stad och kommunens skolor har vi utvecklat Pedagog Malmö: en portal och naturlig plats för att hänga med i allt som händer i Malmöregionens lärarvärld. Pedagog Malmö riktar sig till all pedagogisk personal inom Malmös alla skolformer, från fritidshem och förskolor till vuxenutbildning.

Sajten är byggd för att skribenter regelbundet ska kunna publicera artiklar och bloggar som bidrar till nätverkande och utbyte av tankar och erfarenheter pedagoger emellan. Den har även en kalenderfunktion som samlar kurser, seminarier och föreläsningar.

Sajten Pedagog Malmö i mobilvy
Sajten Malmö Delar i en laptop

Malmö delar: inspirationsdelning mellan lärare

I Malmös skolor finns mängder av skickliga lärare som sitter på värdefulla kunskaper. Därför ville Malmö stad ha en digital plattform där resurser, inspiration och verktyg kan delas mellan lärarkollegor. Tillsammans tog vi fram Malmö delar, en webbaserad tjänst där lärare kan hitta lektionsmaterial, mallar och pedagogisk planering för sin egen undervisning.

Malmö delar är utvecklad både för att spara tid för lärarna och sprida kunskap mellan kollegor. Pedagogerna kan enkelt söka efter olika resurser och filtrera på ämnen, utbildningsnivå och språk. Vill man själv dela med sig av egna resurser, eller till exempel spara resurser till senare, kan man registrera sig och logga in.

Vill du veta mer? Kontakta mig.

Niclas Ek, Account Manager & Sales. Porträtt.
Niclas Ek
Account Manager & Sales