Lokal 17Ditt mattempel i södra Sverige

Kollage med Lokal 17:s logotyp och olika maträtter i omättade färger.

På våren 2018 gick de två kockarna Pembert och Gustafsson ihop och startade Lokal 17, en restaurang belägen vid vattnet där Malmö centrum möter Västra Hamnen. Namnet kommer från det klassiska uttrycket ”gå på lokal” – att befinna sig i vimlet för att njuta av sällskapet, maten och stämningen. Med Lokal 17 ville kockarna skapa en plats för den lunchsugne, den som vill ta en drink efter jobbet och de som vill dela en middag tillsammans i en härlig atmosfär. Maten är nordisk med influenser från hela världen.

The work we create

Art DirectionCopywritingStrategyTech developmentUser experience

Lokal 17:s logotyp framför bakgrund med rätter i omättade färger.

Ditt mattempel i södra Sverige

Med detta i bakhuvudet, skapade vi restaurangens grafiska profil med tillhörande sajt. Såväl sajt som profil skulle harmonisera med de aktiva ägarnas sajt och profil för den redan etablerade restaurang- och eventverksamhet Pembert & Gustafsson.

Kvinna går med tygkasse med Lokal 17:s logotyp.

Hygge

Med utgångspunkten att skapa en restaurang med fokus på god folklig mat i världsklass, samt att Lokal 17 vill agera vardagsrum för gammal som ung, ville vi med enkel avskalad färg och form återskapa visionen i allt från kläder,  tygpåsar till sajt.

Vill du veta mer? Kontakta mig.

Anders Fredin, Project Manager & Teamlead. Porträtt.
Anders Fredin
Project Manager